Hyvää Juhannusta, luonto!

Toukokuu tuli ja räjäytti taas kesän täydellisenä eteemme.

Pitkän pimeyden jälkeen luonnossa tapahtunut kasvuräjähdys sai tänäkin vuonna jokaisen luonnossa viihtyvän haukkomaan henkeä. Se valon ja vihreyden määrä, joka yhtäkkiä työnnettiin eteemme on jälleen jotakin ainutlaatuista, jotakin jota vain pohjoinen luonto voi tarjota.

Lyhyt valon hetki sai metsästäjätkin nauttimaan kaurispukkijahdin lomassa kaikista alkukesän hienoimmista elementeistä. Esiin puskeva lehtivihreän raikastaessa kaiken oli aika nauttia luonnosta kesäisin tavoin. Jahdin lomassa saattoi taas jäädä ihmettelemään vesipisaraa lehdellä, kuusen kukintoja metsän varjoissaa, teerien kiveämistä illan saapuessa, kielon kukintoja valon ja varjon rajamailla.

Sigma f1.4/50 mm ART

Aikaiset aamuhetket auringon noustessa, leppoisat iltahiivinnät auringon laskiessa. Välissä hieman kesäauringosta vitamiineja keräten. Valo on taas hetken seuranamme ja se on todellakin tehnyt luonnolle jokavuotisen ihmeen.

Sigma f1.4/50 mm ART

Nyt onkin yhtäkkiä keskikesän hetki,  ja pian yö alkaa taas saamaan vähitellen otteen päivästä. Metsästyksen alkuun on vielä 50 päivää, mutta kesälomien alkaessa eränkävijän ajatus saattaa jo viivähtää kohta ovella olevassa kaudessa. Nyt on aika valmistelujen, taitojen kartuttamisen ja talkoiden. Radoilla ruudintuoksuinen aromaterapia on kysytyintä ja varusteiden osalta käydään tiukkaa pohdintaa.

Valtion viime viikolla käynnistynyt lupamyyntikin sähköisti tunnelman. Jos sait luvat haluamallesi alueelle, ja haluttuun aikaan olet varmasti riemuinnut hetken. Vuoden odotettu eräelämys on saattanut varmistua vaivalla, tai sitten onnekkaasti jopa helposti. Syksyyn ei ole enää toivottavasti kauaa… Luonnon tarjoamat elämyksen ja mielenrauha odottavat.

Kaikki siis tähtää jo pikkuhiljaa syksyyn, mutta metsästäjän mielessä on samaan aikaan tietenkin kesän riemut. Nautitaan nyt hetki luonnosta hieman eränkävijälle erilaisella tavalla, vedetään sieraimiimme juhannussaunan ja kesäsateen raikasta vihdan tuoksua, annetaan katseen viivähtää kaikessa siinä runsaudessa jota luonto meille tarjoaa.

Imetään nytkin rauha sieluihimme siitä, mitä luonto meille tarjoaa.

Hyvää Juhannusta!

Sigma f1.4/50 mm ART
Sigma f1.4/50 mm ART

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *