Vastuullinen ja kestävä toiminta ympäristön puolesta

Meillä on vastuu kohdella ympäristöämme ja kanssaihmisiämme niin, että tulevatkin sukupolvet saavat nauttia puhtaasta ja turvallisesta ympäristöstä sekä monimuotoisesta luonnosta. Continental sitoutuu vastuulliseen ja kestävään toimintaan, noudattamalla ympäristöstrategiaa ja toteuttamalla ennakoivia ympäristötoimenpiteitä.

Continentalin tehtaat toimivat resurssitehokkaasti ja mahdollisimman vähäpäästöisesti. Hyödyntämällä uusia teknologioita tehtaissaan, Continental on muun muassa vähentänyt tuotannon hajupäästöjä jopa 80 prosentilla. Tämä tarkoittaa huomattavasti vähemmän hajuvaikutusta tehtaan ympäristössä ja naapurustossa. Vuodesta 2013 alkaen rengastoimiala on vähentänyt energiankulutusta 2,5 prosenttia, vedenkulutusta 15 prosenttia ja liuottimien käyttöä noin 50 prosenttia.

Vastuullinen raaka-aineiden hankinta

Materiaalien osalta Continentalin rengasdivisioona on sitoutunut vastuulliseen raaka-aineiden hankintaan, mikä heijastuu muun muassa toimitusketjun liikekumppaneiden käytännesäännöissä ja kestävyysarvioinneissa. Vuonna 2018 Continental on julkaissut kestävän luonnonkumin hankintapolitiikan, joka sisältää yksityiskohdat tärkeimmistä kehitysalueista ja vaatimuksista. Hankintapolitiikka toteutetaan tekemällä yhteistyötä asiaankuuluvien sidosryhmien kanssa kestävän luonnonkumin maailmanlaajuisen foorumin (GPSNR) perustajana. Kaiken kaikkiaan teollisuudessa ja yritystasolla Continental toteuttaa erilaisia ​​projekteja ja aloitteita, esim. luonnonkumin jäljitettävyyden parantaminen ja uusien vaihtoehtoisten luonnonkumin lähteiden löytäminen.

Myös kierrättäminen on Continentalille tärkeä investointialue. Sen tavoitteena on käyttää 10 prosenttia kierrätysmateriaaleja rengastuotannossa vuonna 2025. Nykyään kierrätysmateriaalien osuus on noin 3 prosenttia.

Kestäviä innovaatioita

Renkaiden valmistukseen käytettävän materiaalin suhteen Continental tutkii intensiivisesti myös kestävyyttä. Viime vuosina yhtiö on investoinut huomattavasti voikukista saatavan luonnonkumin teollistamiseen.

Suomessa ympäristöön liittyvä innovaatio on Continentalin viime vuonna lanseeraama ContiFlexStud-kumirunkonasta. Uuden nastainnovaation rakenne kuluttaa jopa 20 % vähemmän tietä, perinteiseen nastaan verrattuna. Lisäksi se on hiljaisempi ajossa ja pureutuu perinteistä nastaa paremmin jäähän. Kumirunkonasta valmistaan Suomessa Tikka Spikes Oy:n toimesta. ContiFlexStud-kumirunkonasta on saatavana Continentalin IceContact™ 3 -renkaissa (17”-).

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *