Vastuullisuus – myös matkalla metsälle ja metsältä kotiin

Meillä eränkävijöillä on suuri vastuu eläimistä ja ympäristöstä, mutta vastuu ei rajoitu vain siihen ympäristöön, missä esimerkiksi metsästystä harrastetaan. Eränkävijä on hyvin usein myös kuljettaja, jolloin vastuu alkaa jo kotiovelta.

Kuljettajana meillä on suuri vastuu, ajoneuvostamme, kanssamatkustajista ja muista tienkäyttäjistä sekä ympäristöstä. Turvalliseen liikkumiseen vaikuttaa kuljettajan vireystilan lisäksi ajoneuvon kunto. Ajoneuvon renkailla on erittäin suuri merkitys turvalliseen liikkumiseen.

Continental on tuonut markkinoille aivan uuden innovaation talvirenkaisiinsa, ContiFlexStud™ -kuminastan. Tämä on innovaatio, joka vie turvallisuuden aivan uudelle tasolle ja on vastuullinen valinta niin ihmisten kuin ympäristönkin osalta.

Suomessa valmistettu ContiFlexStud™ -kuminasta eroaa perinteisestä talvirenkaan nastasta rakenteensa ansiosta. Perinteisessä nastassa nastaan runko on alumiinia, mutta Continentalin innovaatiossa runko on kumia. Uuden rakenteen ansiosta nastassa on paljon etuja perinteiseen nastaan verrattuna.

Joustavan kumirungon ansiosta nasta pureutuu jopa 7 % paremmin jäähän kuin perinteinen nasta ja lisäksi se vähentää auton sisään kuuluvaa nastamelua, jolloin ajokokemus on huomattavasti mukavampi.

Ahkerana eränkävijänä tunnettu Continentalin avainasiakaspäällikkö Pasi Kesti Pohjois-Suomesta kertoo kokemuksistaan Continentalin kuminastoilla varustetuista renkaista:

”Olen ajanut kuminastoilla varustetuilla renkailla nyt reilut kolme kuukautta. Vaikka tiesinkin renkaan olevan hiljaisempi uudella nastalla, rengasmelun väheneminen yllätti. Nämä renkaat ovat todella hiljaiset paljailla pääteillä. Pito on ollut erinomaista lumessa ja ennen kaikkea jääpolanteisilla sivuteillä. Ajan paljon jäisillä pikkuteillä, joten renkaiden täytyy toimia myös olosuhteissa jossa ei teitä aurata, hiekoiteta eikä ainakaan muutenkaan juuri hoideta.”

ContiFlexStud™ -kuminasta on parempi myös ympäristölle. Joustava kuminen nastarunko kuluttaa tietä 20 % vähemmän kuin perinteinen alumiininen nastarunko. Lisäksi kuminastoilla varustetun renkaan suorituskyky on hyvä koko elinkaaren ajan, sillä ContiFlexStud™ -kuminasta on kiinnitetty renkaaseen patentoidulla menetelmällä ja sen irtoamiseen tarvitaan jopa 400 % enemmän voimaa kuin perinteisen nastan irtoamiseen. Kumirunkonastan tarjoama merkityksellinen etu on omaa luokkaansa oleva kulumiskestävyys. Nastan runko kuluu samaan tahtiin renkaan kulutuspinnan kanssa, mikä mahdollistaa maksimaalisen pidon koko renkaan käyttöiän.

Ainutlaatuinen kuminasta muuttaa käsityksen talviajosta. Uusi teknologia on jo saatavilla Continentalin IceContact™ 2 -renkaisiin, ensimmäisenä koossa 235/45 R18.

Uudesta kuminastasta voit lukea lisää tästä linkistä:
https://www.continental-rengas.fi/henkilauto/contiflexstud

Continental toivottaa turvallisia ja vastuullisia ajokilometrejä kaikille eränkävijöille!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *