Premium Tour 2019

Vastuullisen Eränkäynninkin osalta on selkeää että katse on nyt kesässä, siksi kovin kevättuulet jo aukovat jäitä ja hankia.

Yksi varma merkki kesästä on Metsästäjäliiton MegaMetso-leirin ilmoittautuminen joka on nyt auennut. Viime viikolla myös Vastuullinen Eränkäynti ilmoitti olevansa mukana heinä-elokuun vaihteen leirillä Mikkelissä. Junioreille tarjoutuu siis mahdollisuus päästä ampumaan Benellin ja Blaserin aseilla, Leican optiikalla, SK:n ja Lyalvale Expressin patruunoilla ja niin edelleen. Team Karhukoplan metsästyksen asiantuntijat ovat myös paikalla joten heidän opastukseen juniorit pääsevät kokeilemaan esimerkiksi kuuluisaa KarhuLekaa!

Sitä ennen on kuitenkin aika kiertää maata muuten. Premium Tour 2019 käynnistyy ensi viikon torstaina, 4.4. Salosta ja on aika avata vähän tämän vuoden kiertueen sisältöä.

Lähtökohtanahan on, että koko Vastuullisen Eränkäynnin kumppanikaravaani saapuu 10 eri paikkakunnalle ympäri Suomen huhtikuun ja juhannuksen välisenä aikana. Välissä on pääsiäistä, vappua ja Oulun messuja, mutta kevään ja alkukesän aikana käydään aina Kajaanissa asti.

Tänä vuonna mennään maakunnittain. Kuten viime vuonnakin, myös tänä vuonna on Tourilla myös yhteiskunnallinen näkökulma. Jälleen tavoitteenamme siis on sijoittautua radoille, joihin suuren yleisön huomion haluamme kohdistuvan. Siksi puuhakasta näiden ratojen haltijoiden touhu on. Tänä vuonna mukana on esimerkiksi Hyvinkää, jossa on käynnissä niin hieno kehityshanke että vain uusi Oulun Ruutikankaan rata taitaa sille pärjätä? Haluamme siis näyttää että mitä vain saa aikaiseksi kunhan tahtoa riittää!

Kalenteri on:

4.4. Premium Tour Varsinai-Suomi, Salon Hevonpään rata  klo 15.00-20.00

11.4. Premium Tour Uusimaa, Hyvinkään ampumakeskus  klo 15.00-20.00

16.4. Premium Tour Satakunta, Nakkilan Metsästysseuran rata klo 15.00-20.00

10.5. Premium Tour Pirkanmaa, Nokian ampumarata   klo 14.00-18.00

15.5 Premium Tour Etelä-Pohjanmaa, Ylistaro klo 15.00-20.00

21.5. Premium Tour Savo I, Iisalmen ampumarata klo 15.00-20.00

5.6. Premium Tour Pohjois-Pohjanmaa, Haapajärven ampumakeskus klo 15.00-20.00

7.6. Premium Tour Savo II , Leppävirran ampumarata klo 15.00-20.00

13.6. Premium Tour Kainuu, Kajaanin Hoikanportin ampumakeskus klo 15.00-20.00

Itse tapahtuma rakentuu tänä vuonna hieman uudistuneeseen sapluunaan, jossa on kuitenkin tutut elementit mukana.

     

Naturalis/Karhukopla Nallerasti

Tänäkin vuonna Team Karhukopla kiertää mukanamme. He ovat jo vuosia luottaneet Lapua Naturalikseen Suomen kaikkein vaarallisimpien eläinten eli karhun, villisian ja hirven pyynnissä, ja siksi Naturalis-rastimme on jälleen heidän käsissään.

Samalla kun kokeilee karhutauluihin ja liikkuvaan maaliin Blaserin suoravetoja ja Benellin puoliautomaattikivääreitä voi myös jutustella Koplan poikien suurpetojen metsästyksen saloista, sekä sen perinteistä. Nämä miehet ovat silmästä silmään katsoneet metsien valtiasta joten he tietävät että sitä kannattaakin kunnioittaa.

Samalla saa hyvän kuvan siitä, kuinka suurpetojen metsästyksen asiantuntijat kunnioittavat luontoa. Metsä kun on näiden miesten temppeli.

Benelli/Viitala Toimintapolku

Haulikkopuolelle saimme tänä vuonna oikein maailmanmestarien apua kun Jaakko Viitala, Benellin talliampuja kehitti meille toiminnallisen haulikkorastin. Toiminnallisen ammunnan puolella erilaisten tilanteiden simulointi ja turvallinen aseenkäsittely ovat paljon pidemmällä kuin metsästysammunnan puolella joten hieno nähdä mitä tästä ”ammunnan cross-kitchenistä” oikein syntyykään!

Benellin toimintapolulla pääsee siis kokeilemaan Benellin ja Blaserin haulikoita erilaisilla todellisia metsästystilanteita simuloivilla harjoitteilla. Samalla kun kokeilee erilaisia haulikoita, pääsee kokeilemaan nyt ensi kertaa myös metsästyksellisesti haastavia tilanteita turvallisissa ja ohjatuissa olosuhteissa. Aivan kuin sorsa- tai koirajahdin tiimellyksessä oikeastikin tapahtuu, aseturvallisuuteen panostaen!

Haulikkoammunta pyritään radoista riippuen ampumaan Lyalvale Expressin huopatulppaisilla patruunoilla, näin jää kiertueemme jäljiltä vähemmän muovia ratojen maastoon.

SK Oikean Osuman piste

Kaiken tason kivääreitä pääsee myös kokeilemaan paikallaan oleviin maaleihin. Päähuomio on osuman oikeanlaisessa sijoittelussa, ja siksi maaleina käytetään esimerkiksi Metsästäjäliiton anatomiataulua. Sen avulla on helppo oppia pois esimerkiksi niin surullisenkuuluisasta ”lapalaakista”. Ai mikä siinä on ongelma? No, siitä kerromme ihan erillisessä blogiartikkelissa.

Kiväärirastin toinen pääasia on ampumaharjoittelu pienoiskiväärillä. Se on halpa ja jopa hilpeän hauska laite ihan vakavampaankin harjoitteluun sillä edullisuuden lisäksi pienoiskiväärillä on helppo ampua ja samalla opetella oikeanlainen osuman sijoittelu. Siksi pääosa kiväärirastista ammutaan Blaserin ja Steyrin pienoiskivääreillä, sekä SK:n pienoiskiväärin patruunoilla. Samalla on mahdollista kokeilla optiikkaa, sillä mukana on laaja kirjo erilaisia tähtäimiä.

Salo Special: SML Luoticompak

Aloitustapahtuma Salossa on paikka jossa edelliset kaksi asiaa yhdistyvät ja kiteytyvät aivan ainutlaatuisella tavalla. Salossa nimittäin on mahdollista ensimmäistä kertaa maailmassa suuren yleisön kokeilla uutta Metsästäjäliiton kehittämää luoticompakia. Liiton Jussi Partanen on tehnyt jo pidemmän aikaa töitä suunnitellakseen uuden, metsästäjien ampumaharjoittelua paremman tukevan ampumalajin ja nyt sen ensimmäinen inkarnaatio on valmis kokeltavaksi. Tule siis testaamaan ja antamaan oma palautteesi tähän haulikkocompakista tiettyjä elementtejä lainaavaan lajiin!

Blaser/FinnHunting keppijumppa

Eurooppalaistyyppisen hiivintäjahdin suosio lisääntyy koko ajan, kauris- ja peurakannan lisääntyessä. Hiivintäjahdissa ampumakeppien käyttö on mitä suurimmassa määrin vastuullista sillä vain siten varmistetaan riittävän vakaalta lavetilta lähtevä riistalaukaus, paikoissa jossa muuta tukea ei ole käytettävissä. Keppien kanssa pitää kuitenkin osata ampua, joten kansainväliseen metsästyskulttuuriin syvemmin perehtyneet metsästysoppaat opettavat tourilla myös metsästäjän keppijumppaa. Tämä rasti ammutaan pääosin yhdistelmäaseilla, mikä lisää homman kiinnostavuutta.

Samalla voi tietenkin keskustella ammattiriistanhoitajien kanssa riistan elinmpäristöjen ja riistakantojen oikeanlaisesta hoidosta. Huomasitte varmaan esimerkiksi FinnHuntingin sorsanpesät Nelostien varrella?

                  continental logo

Eränkävijän autoilupiste

Koska mukana ovat autoilun maailmasta sekä Mitsubishi/Delta Auto että Continental Renkaat, tämän vuoden kiertueella on mahdollisuus myös miettiä millä välineillä eräreissunsa jatkossa ajaa. Kiertueella on mahdollisuus tutustua Mitsubishin L200-pickupiin sekä Outlander PHEV-hybridiin. Lisäksi esimerkiksi uusi Eclipse saattaa joillain paikkakunnilla vilahtaa. Luvassa on siis hienoja koeajoja!

Autoilun maailmassa kannattaa ehdottomasti vierailla, sillä kiertueen aikana voi osallistua arvontoihin joissa on mahdollisuus voittaa muunmuassa Continentalin rengassetti tai Mitsubishi Outlander PHEV viikonlopuksi käyttöösi.

Arvokkaat arvonnat!

Näiden lisäksi kaikkien Tourilla arvontoihin osallistuneiden kesken arvotaan Benellin M1 haulikko (Luonnollisesti ostolupa vaaditaan), Leican CRF2400-etäisyys mittari sekä 600 euron arvosta valitsemiasi Lapuan, SK:n tai Lyalvale Expressin patruunoita (Sopivaa kantolupaa vastaan tietenkin). Arvonnat suoritetaan kiertueen jälkeen arvontoihin yhteystietonsa jättäneiden kesken.

Eränkävijän eväät: Chipsters ja 2400 sorkkaa

Koko Vastuullisen Eränkäynnin yksi ydinviesti on riistan 100% hyödyntäminen ja arvon nostaminen ruokana. Koko ketju riistakantojen tasapainosta riistalaukauksen kautta lautaselle tiivistyy Chipsters Foodin #2400sorkkaa haasteessa. Riistakannoista, riistan elinympäristöistä, riistalaukauksista sekä riistaruoista on mahdollisuus jutustella koko kiertueen ajan. Chipsters Food tulee heittämään paikallisille seuroille oman ehdotuksensa, joten nyt ei tarvitse olla pelkästään ostohousut jalassa, seurat voivat saapua paikalle myös keskustelemaan riistalihan myynnistä!

Varustemaailma

Auton ja aseen lisäksi metsästäjä tarvitsee luonnollisesti esimerkiksi vaatteita, joten kiertueella on myös piste jossa esillä on muun muassa Blaserin uusi Skandinavian vaatemallisto. Lisäksi muuta eränkävijän elämäntyyliin sopivaa brändituotetta Blaserilta ja Benelliltä on nähtävillä. Aseenpuhdistukseen FrogLube ja VFG, koirillekin jotakin pientä eli Premium Tourilla on taas entistäkin enemmän katsottavaa ja koettavaa!

Tuossapa taas monta syytä saapua paikalle. Tervetuloa siis Tourille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *